Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Bucuresti
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

România verde

Situatia productiei de energie electrica in Romania, in ianuarie 2014

Consum total: 7.900 MW

Sursa: Transelectrica, operatorul national de transport al energiei electrice.

In medie, 16% din totalul productiei de energie electrica la nivel national este asigurat de centrala de la Cernavoda, Hidroelectrica (cel mai mare si mai ieftin producator de electricitate) genereaza 30%, iar restul este asigurat de centralele pe baza de carbune si cele pe baza de hidrocarburi si alte resurse (centrale eoliene in special).
Potenţialul României în domeniul producerii de energie verde şi distribuţia procentuală a energiilor regenerabile estimate pentru anul 2014 sunt prezentate în figurile următoare, imagini preluate de pe site-ul:

Harta interactivă a proiectelor de energie regenerabilă din România (actualizare noiembrie 2013)

Informatii din Sistemul Energetic Romanesc

Monitorizare, Alerte programate, Comunitate de experti, bazate pe informatii din Sistemul Energetic Romanesc

Aplicatia online Sistemul Energetic pune la dispozitia celor interesati instrumente necesare pentru informare si desfasurare a activitatii lor zilnice.
In acest moment oferim acces gratuit pentru varianta Alpha a aplicatiei. Ne propunem sa lansam in viitor o versiune PRO cu instrumente mai avansate de analiza si previziuni.

Graficele la minut ofera informatii privind productia si consumul de energie electria din Romania pe diferite tipuri de producatori. Datele disponibile ofera informatii pentru sectoarele: Carbune, Hidro, Eoliana, Fotovoltaica, Nucleara.

Productia si consumul de energie electrica in Romania, pe tipuri de producatori

Valori la minut
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one