Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Bucuresti
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

De ce sa economisim?

Lumea este pusă în mişcare de energie. Fără energie, totul s-ar opri. Consumăm insa de câteva ori mai mult petrol decât este conţinut in zăcămintele nou descoperite. Consumul abuziv duce la eliberarea de bioxid de carbon in atmosfera iar acest lucru conduce inevitabil la modificari ale climei.
Schimbarea climei este consecinta cea mai grava a crizei mediului inconjurator in care traim pentru ca este o cauza care ne priveste pe toti. In ultimii 120 de ani, temperatura medie a planetei a crescut de la 14 la 15,4 grade C si nu sunt semnale ca procesul sa fie reversibil, din contra este posibila o crestere ulterioara cu 2-3 grade in urmatorii 100 de ani.
Pentru a opri cresterea concentratiei de bioxid de carbon prezent in atmosfera pana in 2050, trebuie injumatatite emisiile actuale la nivel planetar si deci reduse de 3 pana la 5 ori in tarile dezvoltate. In 1997, prin tratatul de la Kyoto s-a fixat ca obiectiv reducerea cu 5,2% a reziduurilor de gaz cu efect de sera pe plan mondial, pana in 2014 fata de 1990.
Uniunea Europeana promite o reducere cu 8% a emisiilor pentru 2014.
Dark Clouds - by Peter Szewczyk
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one