Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Bucuresti
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

Energia geotermala

Energia geotermală este energia: stocată de Pământ din atmosferă şi oceane sau provinită din adâncurile Pământului. Energia geotermală nu depinde vreme, dacă e zi sau noapte, este curată şi nu influenţează negativ mediul înconjurător. Centralele care captează energia geotermală pot afecta solul din jur pentru că apa provenită din adâncuri este foarte fierbinte.
O pompă de caldură este un sistem de încălzire sau climatizare care foloseşte căaldura stocată în pământ pentru a încăalzi sau climatiza o locuinţă.
Pompele de căldură geotermală se bazează pe faptul că temperatura în sol, la caţiva metri adâncime, este destul de constantă pe toata perioada anului.

Vara – în casă este răcoare
Pompele de căldură geotermală transferă căldura din pământ în locuinţă iarna, iar vara transferul are loc invers, din locuinţă în pământ.

Iarna - în casă este cald
Pompe geotermale de incalzire/de climatizare

Pompele geotermale de climatizare sunt mecanisme/dispozitive electrice de incalzire si racire care transmit caldura in si din pamant printr-un proces de refrigerare. Pompele de climatizare sunt pe piata de peste 50 de ani si functioneaza in acelasi mod ca un frigider si ca un aparat de aer conditionat.
In timpul iernii caldura este absorbita din pamant printr-un circuit de tevi ingropate sau prin sonde de pompaj/ pomparea apei de fantana in pompa geotermala/de caldura. Mecanismul pompei geotermale concentreaza aceasta energie si o transmite/ distribuie in cladire sub forma de aer si apa calda.
Vara, procesul este inversat excesul de caldura din cladire este extras de pompa de caldura si este dispersat in pamant.
Energie naturala reinnoita

Energia solara depozitata in scoarta terestra asigura o inepuizabila sursa de energie pentru pompa geotermala de caldura. Aceasta energie este furnizata in fiecare an de soare prin ciclul anotimpurilor. Exista mai multa energie sub fiecare cladire decat este necesara pentru incalzire si racire. Tot ce avem de facut este sa extragem aceasta energie, iar pompa geotermala a fost proiectata tocmai pentru acest lucru!
Studii efectuate de Departamentul de Energie SUA si de Departamentul Resurselor Naturale Canada plaseaza noua generatie de pompe geotermale pe primul loc in tehnologia sistemelor de climatizare datorita calitatii lor de a pastra/retine energia si de a reduce emisiile de CO2.
In comparatie cu centralele electrice pompele geotermale consuma cu o treime mai putina energie pentru a incalzi cladirea. In consecinta, compania electrica genereaza doar o treime din emisiile generate in mod obisnuit.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one