Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Bucuresti
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

Energia solara

Energia este cea care pune totul în mişcare.
Fără energie oamenii, animalele, păsările şi plantele nu pot trăi. Cea mai mare parte din energia de pe planeta noastră provine de la SOARE. De la Soare, Pământul primeşte căldură şi lumină. Razele Soarelui pătrund prin ferestre şi prin efectul de seră aerul din locuiţă se încălzeşte.
Şi lumina de la Soare este foarte importantă. Ea luminează încăperile şi astfel putem face economie de energie electrică. Nu acoperi ferestrele cu perdele închise la culoare dacă vrei să beneficiezi de SOARE.
Panourile solare folosesc celulele fotovoltaice pentru a transforma direct energia din razele soarelui în electricitate. Intersecţiile din oraşe devin din ce in ce mai aglomerate iar semafoarele consumă din ce în ce mai multă energie electrică. Putem reduce acest consum dacă semafoarele sunt dotate cu panouri solare şi acumulatori.
China, India, Africa de Sud şi Turcia folosesc astfel de semafoare. Pe timpul zilei energia solară este captată şi înmagazinată în acumulatori. Noaptea semafoarele pot funcţiona pe baza energiei stocate în aceşti acumulatori. Becurile folosite sunt desigur LED-uri, cunoscute pentru consumul lor scazut de energie. Si in Romania au inceput sa apara astfel de semafoare dotate cu panouri solare.

Referat - ENERGIA SOLARA

Efectul fotoelectric

Efectul fotoelectric este un fenomen fizic în care se manifestă natura corpusculară a luminii. El constă în emisia electronilor de către un corp aflat sub acţiunea radiaţiilor electromagnetice. Pentru explicarea lui, Einstein a presupus că fotonii din care este alcătuită lumina ciocnesc atomii din substanţa respectivă, fiecare foton incident eliberând câte un electron. Scriind legea de conservare a energiei, se pot justifica legile empirice obţinute în studiul acestui efect. Relaţia este cunoscută sub numele de legea lui Einstein:
Photoelectric Effect
Click to Run
How PV cells produce electricity
Animation of how solar electricity works
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one