Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Bucuresti
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 
 

Energia valurilor

Suprafaţa mărilor şi oceanelor este mereu în mişcare. Valurile sunt o sursă inepuizabilă de energie. Oamenii captează această energie regenerabilă cu diverse dispozitive. Aceste dispozitive se instalează lângă mal sau în larg.
Scotienii si englezii finanteaza proiecte de anvergura, prin care sa exporte energia produsa de valurile marine. Epuizarea rapida a rezervelor de combustibili fosili i-a facut pe cercetatori sa se gândeasca la noi surse de energie. Cum oceanele si marile au fost întotdeauna apropiate omului si ocupa 71% din suprafata Pamântului, inginerii si specialistii în resurse de energie alternativa au construit dispozitive speciale care sa capteze energia valurilor. Locuitorii care stau lânga apele marine vor fi cei mai norocosi în cazul în care omenirea va ajunge la limita resurselor din prezent.

(preluat din articolul publicat de Andreea Ofiteru, sursa: Adevarul | 29.11.2007 )
Oraşele viitorului

Oamenii visează să construiască oraşe plutitoare. Aceste oraşe vor beneficia de energia provenită de la vânt, valuri, Soare.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one